İstanbul Mutfak Günleri başladı
12 Şubat 2014
Gastronomi dünyasının kalbini Türkiye’de attıracak olan 12. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali bugün başladı.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye’den 2 bin 500 aşçının katılımının olacağı organizasyonda, farklı ülkelerden de 300 şef aşçı da 12-15 Şubat Tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde hünerlerini sergileyecek.
Dünya Aşçılar Birliği tarafından iki yıl önce Kıtalararası unvanına layık görülen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, genç şeflere uluslararası ortamda yarışma imkanı sağlıyor. Turizm açısından da önemli bir gelir sağlayacak olan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, dünya lezzetlerini İstanbul’a tattırıyor.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, Türk aşçılar ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşma ve bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen gerçekleştirilen organizasyonda, başarılı olan aşçılar dünya çapında geçerliliği olan sertifikalara sahip olacak.