Ataşehir Belediyesi mercek altında
19 Eylül 2013
Ataşehir Belediyesi, 2009 yerel seçimlerinden sonra faaliyete geçmiş, bünyesinde on yedi mahalle bulunduran, aslında daha yeni sayılabilecek bir belediye.
Belediyenin çeşitli projeleri içinde, bizim dikkatimizi en çok hizmete girdikleri ilk yılda açtıkları Türkan Saylan Tıp Merkezi, ATAEVLERİ adı altında kurdukları sosyal hizmet merkezleri, meslek edinme kurslarının verildiği merkezler (ATAMEM) ve kadın konuk evleri çekti. Ayrıca belediyenin, özellikle geri dönüşüm projeleri konusunda duyarlı olduğunu ve bu konuda zamanla daha iyi işleyecek projelere imza attıklarını -sosyal medya hesaplarından yapılan geri dönüşlerine bakacak olursak- söylemek mümkün.
Sosyal Medya ve Ateşehir Belediyesi:
Gördüğümüz kadarıyla Ataşehir Belediyesi sosyal medyayı oldukça verimli kullanıyor. Mesela facebook sayfası 21 Ocak 2012’de açılmış olmasına rağmen 5 binden fazla kişi tarafından beğenilmiş ve 2 binden fazla kişi tarafından konuşuluyormuş. Aynı şekilde, Ataşehir Belediyesi twitter hesabını da etkili kullanıyor gibi görünüyor. Şu ana kadar neredeyse 9 bine yakın tweet atılmış ve hesabın takipçi sayısı 7 bini geçiyor. Her iki kanalında sık sık güncellendiği, yorumların cevapsız bırakılmadığı dikkatimizi çekti. Belediyenin gerek facebook hesabından gerek twitter hesabından hayata geçirdiği etkinlikleri paylaşması, ilçede yaşayanların sorunlarına cevap bulmaya çalışması aslında yönetim ve ilçede yaşayanların arasındaki iletişimi geliştirmek için çok önemli bir adım. Ataşehir Belediyesinin facebook ve twitter dışında youtube, instagram ve foursquare hesabı da var.
Sosyal medya kanallarında ön plana çıkanlar:
Belediye tarafından organize edilen kültür ve sanat etkinlikleri hakkında oldukça fazla yorum yapılmış. Her ne kadar bir kaç kişi sesten dolayı şikayette bulunmuş olsa da, çoğunluk belediyenin düzenlediği bu etkinliklerden memnun gibi görünüyor.
Ataşehir Belediyesi ile ilgili en çok şikayet yol hizmetleri ile ilgili konular hakkında yapılıyor. Sürekli yapılan ve tekrar bozulan yollardan ilçe halkı şikayetçi gibi görünüyor.
Ayrıca dikkatimizi çeken başka bir konuda, yazılanlara göre, Ataşehir Belediyesi’nin çöp toplama sisteminin henüz daha tam oturmamış olabileceği oldu. İlçenin bazı sakinleri çöp hizmetleri çok iyi derken, çoğunluk belediyenin bazı bölgelere konteynır bile koymadığını ve bazı bölgelerde de konteynır olmasına dair çöplerin toplanmadığı konusunda şikayetçi.
Özellikle, twitter hesabından gördüğümüz kadarıyla, Belediye sokak hayvanları konusunda duyarlı gibi görünüyor. Veterinerlik hizmetlerini verilen bilgiler doğrultusunda ilgili bölgelere ulaştırıyor gibi bir izlenim edindik.
Sosyal medya kanallarında ATAMEM ve Ataevleri hizmetleri ile ilgili bilgi istendiğine çok rastladık. Demek daha yeni olmalarına rağmen bu merkezlerdeki etkinliklere ilgi şimdilik yoğun.
Ataşehir Belediye’sinin facebook ve twitter sayfasına son günlerde yansıyan bir kaç diaolog: