/ /

Sepet sepet kahvaltı

22 Eylül 2013

editor

Pazar kahvaltısı geleneğinin önemini (ve elbette keyfini) ne kadar vurgulasak az… Ama şöyle de bir gerçeği göz ardı edemeyiz; her ne kadar Pazar kahvaltısı iyi de olsa, hoşta olsa, bu aktiviteyi her hafta evde gerçekleştirmek işin rutinleşmesine ve sıkı bir hale gelmesine neden oluyor…

 

 

O yüzden arada bir değişiklik yapmak, mesela dışarı çıkmak gerek… Ama şimdi dışarı çıkmak da öyle ucuz bir şey değil hani… Olur ya o ay fazla masraf yapılmıştır, cepte yeterli para yoktur da öyle mükellef kahvaltıların servis edildiği restoranlara ya da cafelere gitmek bir lüks gibi gelir… Hah, işte tam o durumlarda  cebinizden çok para çıkarmadan deneyebileceğiniz bir kaç fikrimiz var.

 

 

Vapurlar hepimizin!

 

 

Öncelikle muhteşem simit, peynir çay üçlüsünü gündeme getirelim. Bu üçünü bir araya getirdiniz mi, bir de boğaz gören bir yerde banka oturdunuz mu işte kahvaltınız hazır. Durun aslında, bankı boş verin, en iyisi siz simit ve peynirinizi alın ve kendinizi doğrudan bir vapura atın, hem vapurda çay bulması daha kolay. Evet, bu Pazar vapuru bir toplu taşım aracı olarak değil de, sanki özel tekneniz gibi hayal edin ve bir güzel kahvaltı yapın.

 

 

Balkon sefası

 

 

Bu fikir çok cazip gelmedi mi? Peki o halde, onun yerine balkon keyfi önerelim. Balkonunuz varsa, bu Pazar üşenmeyin ve o balkonu yıkayın. Sonra kahvaltıyı mutfak masasından balkon masasına taşıyın. Eğer balkonunuz yoksa hemen balkonlu evi olan bir arkadaşınızı ayartın. İkna olmazsa, taze simit, börek, açma ve benzeri şeylerle rüşvet teklif edin. İşe yaramadı mı? Tatlıları öne atın, balkonlu evi olan arkadaşınızı zayıf tarafından vurmak için elinizden geleni esirgemeyin.

 

 

Kırmızı başlıklı kız ve sepeti

 

 

Eğer balkon seçeneği yeterince farklı gelmezse, en iyisi evde güzel bir kahvaltı hazırlayın ve onu yanınızda taşıyabileceğiniz şekilde paketleyin. Hani kırmızı başlıklı kızın annesi babaannesine götürmesi için ona bir sepet veriyordu ya, mümkünse sizde kahvaltı paketinizi aynı o özenle hazırlayın. Yanınıza akacak, kokacak şeyler almamaya çalışın.  Kahvaltı paketinizle bir parka gidin. (Eğer araba yolculuğunu gözünüz yerse ormanlardan yana da şansınızı denemek isteyebilirsiniz)

 

 

Şimdiden iyi keyifler.

 

 


Yorumlar(0)